fbpx
Парна баня в Спа Хотел Кремен - Кирково

Физическите ползи от нея са не по-малко от емоционалните.

Парна баня в Хотел Кремен - Кирково

Парната баня може да осигури далеч повече от релаксация и емоционално разтоварване. Физическите ползи от нея са не по-малко от емоционалните.

Пребиваването в помещение с висока температура и висока влажност на въздуха може да облекчи проявите на редица здравословни проблеми. Затова парната баня все по-често се предписва като средство от алтернативната медицина за допълващо лечение на някои хронични заболявания.

Микроклиматът в парната баня има и локално, и общо благоприятно влияние върху здравето в няколко различни направления.

Парната баня подобрява периферното кръвообращение и оросяването на крайниците

Горещият и влажен въздух стимулира топлоотдаването през периферните кръвоносни съдове. Капилярите и малките вени и артерии на крайниците се отпускат за улесняване на кръвообращението и отделянето на топлина чрез кръвта. В такива условия се подобрява и преносът на кислород и хранителни вещества към всяка зона на тялото. В допълнение се постига много бързо понижаване на кръвното налягане.

СПА и Уелнес в Хотел Кремен
Парна баня - Spa Hotel Kremen

Парната баня намалява сковаността на ставите

Престоят в парна баня може да се съпостави с добрата разгрявка при спортуващите преди тренировка. Проучванията показват, че загряването на ставата намалява силата, необходима за раздвижването й, с поне 25%. В комбинация с подобряването на кръвообращението в зоната на ставата, загряващият ефект на парната баня може да подпомогне лечението на редица остри и хронични възпалителни ставни заболявания и да отслаби болковия синдром.

Парната баня отваря синусите

Горещият въздух в парната баня отпуска лигавицата, покриваща цялото протежение на дихателните пътища, а високата влажност на въздуха предпазва от прекомерното й изсушаване. Комбинираният ефект поддържа нормалната секреция на лигавицата, улеснявайки дишането, откашлянето и отвеждането на събрания секрет, запушващ синусните пътища. В това отношение парната баня носи ползите на инхалацията, но умножени неколкократно.
Наред със снемането на стреса и тонизирането на ума, парната баня носи и своите ползи от чисто физически аспект. Наред с тях обаче прекаляването с престоя в парна баня може да създаде и рискове за здравето, произлизащи основно от високите температури, потенето и обилното обезводняване.
Затова престоят в парна баня трябва да се лимитира до 15-20 минути. Редовен престой в рамките на тази продължителност би следвало да носи само ползи за организма.

За да бъде по-ефективна Парната баня, може да комбинирате различни процедури, например: нашите басейни с различни хидромасажни съоръжения, Леденото ведроСауна и Парна баня

Комплекс Кремен предлага комфортна зона за Масажи почивка с Парна баня, Сауна, солна стая, Ледено ведро, вътрешен акватоничен басейн – четири хидромасажни лежанки, два контрастни басейна – топъл и студен, водопад и хидромасажна пътека.

Spa Hotel Kremen

За всички любители на природата и спокойствието

Вашата количка е празна.

0 in cart
Close